Vergadering 14 mei 2024

Opening, welkom en mededelingen
De vice voorzitter opent de vergadering en heet zowel de leden van de ASD als de toehoorders van harte welkom.  Er wordt aangekondigd dat de ASD komende zomer een wervingscampagne zal starten om de vacatures in te vullen die na 11 juni 2024 zullen ontstaan. De laatste vergadering voor het reces, op 11 juni 2024, zal voorgezeten worden door de nieuwe voorzitter.

Notulen vorige vergadering
De leden van de ASD hebben kennisgenomen van de inhoud van het verslag van de vergadering op 9 april 2024. De notulen worden zonder relevante opmerkingen goedgekeurd en vastgesteld. De secretaris zal voor publicatie zorgdragen.

Onderzoek Bestaanszekerheid

De ambtenaren die onderzoek hebben gedaan naar de Bestaanszekerheid zijn aanwezig in de vergadering. Dit onderzoek had drie pijlers nl besteedbaar inkomen, toekomst Zoetermeerpas en Gemeentepolis. In november zal hierover ook uitvoerig gesproken worden door de wethouder met de Raad. De leden van de ASD zullen meegenomen worden in het vervolgtraject.

Adviesaanvraag Visie positieve Gezondheid in het Huishouden

Deze adviesaanvraag wordt toegelicht door de betrokken ambtenaren en er kunnen vragen worden gesteld. Er volgt daarna een levendige discussie met de leden van de ASD en de aanwezige toehoorders.

De ASD besluit met de opmerking dat ze naar aanleiding van de stukken en hetgeen besproken is een advies schrijven.

Rondvraag

Geen relevante vragen | opmerkingen.

 

 

Nieuwsberichten