Vergadering 11 juni 2024

Opening, welkom en mededelingen

De voorzitter opent de vergadering en heet niet alleen de leden van de ASD, maar ook de toehoorders die aanwezig zijn, van harte welkom. De voorzitter is onlangs naar een voorlichtingsbijeenkomst over de Wet Open Overheid (WOO) geweest. Deze Wet Open Overheid komt in plaats van de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB)

Notulen vorige vergadering

De leden van de ASD hebben kennisgenomen van de inhoud van het verslag van de vergadering op 14 mei 2024. De notulen worden zonder relevante opmerkingen goedgekeurd en vastgesteld. De secretaris zal voor publicatie zorgdragen.

Uitgaande en inkomende stukken

1.       Presentatie m.b.t. woonbehoefte Zoetermeer: op dinsdag 10 september 2024 volgt een mondelinge uiteenzetting van de betrokken ambtenaar over dit onderwerp.

2.       Jongeren Adviesraad alsmede reactie ASD; de inhoud van de stukken spreekt voor zich. De ASD zal telefonisch contact opnemen met de initiatiefnemer.

3.       N.a.v. het overleg met wethouder van de Meer op 31 mei jl. wordt medegedeeld dat de ASD nog enkele adviesaanvragen kan verwachten. Verder bleek tijdens dit overleg dat zowel de Jeugdzorg als de problematiek rondom wachtlijsten WMO veel zorgen met zich mee brengt.

Binnen de Gemeente Zoetermeer is er sinds kort 1 contactpunt, het Meerpunt. Dit contactpunt voor gezinnen zou meer bekendheid moeten krijgen. Zodra het verslag van het overleg met de wethouder op 31 mei 2024 beschikbaar is zullen de leden dit ontvangen.

Adviesaanvraag positieve gezondheid in het huishouden

Volgens de opsteller van het advies had de ASD eerder geconsulteerd kunnen worden. De ASD is van mening dat men in gesprek moet gaan met betrokkenen en dat er meer maatwerk zou kunnen worden geleverd. Verder zouden hulpverleners meer vertrouwen moeten hebben, hierdoor zou de bureaucratie waarschijnlijk ook verminderen. Voordat het advies naar het College gaat willen een aantal afgevaardigden van de ASD het concept nog mondeling toelichting aan de betrokken ambtenaar.

Notitie inzake Toekomst ASD

Deze notitie is op verzoek van de wethouders geschreven door de nieuwe voorzitter. Omdat vandaag vier leden afscheid hebben genomen zal er een wervingsprocedure gestart worden. Daarom is dit  volgens de voorzitter ook het moment om na te denken over een nieuwe structuur van de ASD. Een structuur met meer draagvlak en draagkracht. Voordat de notitie wordt voorgelegd aan de wethouders kunnen ook de leden van de ASD hun visie geven.

Afscheid leden en Rondvraag

De vier leden die vandaag afscheid nemen zijn in 2020 lid geworden van de ASD. Ze worden bedankt voor hun jarenlange inzet en krijgen namens de Gemeente Zoetermeer een boeket bloemen aangeboden. Daarna dankt de voorzitter iedereen voor zijn of haar inbreng en sluit de vergadering.

 

 

 

 

Nieuwsberichten